31.03.2010

2 Ay Kaldı: Bob Dylan

Evet Türkiye şöyle bir sarsılır mı bunun üzerine? Duymayan kaldı mı bilmiyorum ama Bob Dylan Pozitif organizasyonuyla 31 Mayıs'ta İstanbul'da! Kendisini dünya gözüyle göreceğim belki de yakın mesafeden o yüzden heyecanım büyük.Ne kadar çok onun kişiliğinin her katmanı ben büyülese de 60'lar sonrası o başkaldırmalarının yeri ayrı. O yüzden o en çekici halini koydum. Mesela siz de kendisi ile ilgili bir style icon yazısı okumak isterseniz ya da kendisinin konserine gitmek isterseniz diye linkler verebilirim tabi. Ha bir de unutmadan bu var.



Günün Mottosu


2012
via urbanprankster

29.03.2010

McQueen'e İthafen



Alexander McQueen'in ölümünün üzerine New Yorker dergisinin style eki, tasarımcının ikonik ve İsabelle Blow'dan esinlenen kelebek şapkasına ithafen müthiş bir illüstrasyon yapmış. Çok etkileyici. McQueen hakkında ne kadar tribute çıksa yetmez herhalde.
via wwd

A Paris


via facehunter

28.03.2010

Üniforma Adayı



Pixie Market'ta satışa sunulan ve bu rahat olduğu kadar kaba görünümlü sandeletlere bayıldım, almam lazım. Sanki benim 2010 yazımın forması olacaklarmış gibi bir his var içimde. Ayağımda paralanana kadar giyerim bunları, hep öyle olmaz mı zaten. Ne kadar da rahat gözüküyorlar burdan. Carin Wester'dan.
via kingdom of style

Tribal Bacaklar


Moda da yeni jenerasyon çorap bu olabilir mi? Örgü tozlukların neontribal akım ile akraba evliliği. Bir yandan estetik bir yandan da hadi canım dedirtecek kadar garip. Ama sanırım ilkine doğru kaymaya başlıyorum, kostüm niyetin giyilebilir. Bir festivalde vs.
via style bubble

Yoga Moga


Evet neden yogadan bu blogda hiç bahsetmiyor oluşum beni sonunda bu postu atmaya itti. Buna ilham olan Gisele Bundchen ve Vogue'a binlerce teşekkürler. Yukarıda gördüğünüz Gisele'in vogue amerika nisan sayısı için bir editorial kapağı, ismi mother earth röportaj...güzel.. averaj..bakmak isterseniz burada.

Kendisi yukarıda yogadaki dansçı pozunu(natarajasana) icra ediyor kendi yorumuyla, ama biraz bacak fazla yukarda mı ne, siz olsanız neresini düzeltirdiniz. Bence aslında düzeltilemeyecek kadar güzel. Evet neyse konumuza gelelim, buraya neden daha önce yazmadım inanın bilmiyorum (belki de farklı alter egolarımı birbirine karıştırmaktan hoşlanmıyorum:P) ama ben cihangiryoga'da yoga dersi vermeye başladım, sonunda aylar süren eğitimin ilk ayağı bitti. Başlangıç seviyesi 1 saat. Perşembeleri 21:30'da, 2 haftada bir. Mesela bu perşembe var ve kesinlikle 1 nisan şakası değil. Detaylar için bu adres.

25.03.2010

Bahar Kırmızısı


Hava soğuk ama iyi giyinecek kadar ılık
Kırmızı ve wayfarer birlikteliği.
Güzel
Lanvinler içinde Miroslava Duma
via Hanneli Mustaparta

Moda Anı 078: Light Side


Star Wars Religious Art

23.03.2010

Tabe Kıyamet Erkek Sezonu



Tabe Kıyamet fenomeni devam ediyor. Bu sefer o güzelim vintaj kıyafetleri erkekler de giyecek. Zor beğenenlere eski türlerden montlar, kazaklar ve gömlekler. Erken baharlık nice kostümler. Tabe Kıyamet'e artık erkekler de gitsin, gitmeli. Moda çekimi de harika olmuş. Tebrikler herkese!

Photographed by Can Sever
Make Up By Rıfat Yüzüak (MAC)
Styling by Tunç Tuncay

Wishlist: Karim Rashid


Hayır ben blogundan yeşil ürünler promote eden bir hipokrit değilim. Ama sadece görsel ve işlevsel ve başka boyutlarda da hoşuma giden bu tekrar kullanılabilir yeni Karim Rashid su şişeleri nedense hoşuma gitti. Hem de filtreli. Çevreye duyarlı vs.

22.03.2010

Deneysel



Moda haftaları karelerinden bu şu an ismini hatırlayamadığım modelin deneysel gotik kostümü pek güzel. Peki ben bu burnu açık siyah botlardan ne zaman alabilicem?
via stylesightings

Darth Vader Gözlükleri



Sadece 2o dolara Lazy Oaf'ta satılan bu gözlüklerin adı "Darth Vader" gözlükleri. Gerçekten de hatırlatıyor darklordu değil mi, o derece karanlık ve de plastik. Kötü uyunan bir gecenin sabahında takmak için birebir. Dark side'a geçtiyseniz en iyi kamuflaj budur herhalde.
via kingdom of style

21.03.2010

Prada Geçmişi



97 yılına geri dönelim, bu ıslak kampanyanın künyesi;

Prada S/S 97
"There's no digital manipulation in these images. Everything you see was done in-camera."
Photographer: Glen Luchford, Stylist: Alex White

Şimdi nasıl bu kampanyalar, bana hala çok ultremodern geliyorlar. Eski doğal çekimleri özledim. Susie Bubble şöyle bir slideshow yapmış.
via style bubble

Denizci Enflasyonu, Milano


Hiç bir sezon böyle olmamıştı, nautical printlere ve onun tüm ekonomisine bu kadar düşmemiştim. Şöyle bir geriye bakınca lacivertin üstün bir zaferle siyah ve griyi yenmeye başladığını görüyorum, benim için oldukça şaşırtıcı. Bunu neye yorarım bilmem ama mavi-kırmızı çizgili herşeye varım, özellikle bu cekete.
via facehunter

Moda Anı 077: Michael Caine


benim için her zaman fetiş olacak biri M.Caine...
via mutations blog

Kırmızı Gömlek



Sevgili Levi's bana ilkbahar-yaz kolekyisonundan güzel kırmızı kareli pamuklu bir gömlek yollamış, tam da canım böyle naif bir şeyler giymek istediği bir akşam gerçekten de çok şanslıyım. Hemen siyah bir eteğin üstüne geçirip geçtim kamera karşısına, sonra da dışarıya:P Loving it!

Model İşi




Sokak modası ve moda bloggerları dünyası giderek genişleyip farklı formlar alıyor, yeni terimler çıkıyor. Örneğin MOD yani model off duty. Sokaklarda rastlanılan mankenler ve onların stilleri üzerine methiyeler. Bu mankenlerimiz o kadar çok defile ve stil görmüş olacaklar ki tarzları herzaman kusursuz oluyor. İşte benim favorilerim yukarda bir numara da tabi ki Abbey Lee Kershaw var. Oldukça ilham verici. Bununla beraber sırf modellerin sokak stillerine adanmış moda blogları da teker teker çoğalmakta, işte bu da onlardan biri rue des modeles. Kendilerinin kolajlarını pek beğendik.

Dazed & Confused XX'li Nisan Sayısı


Dazed & Confused'un Nisan sayısını neden almak gerek? Sebeplerden sadece birkaçı;
Çünkü bu sayı tamamen müziğe ayrılmış durumda.
Kapakta XX var, tagline "Quiet Revolution"
Flying Lotus ve Gonjasufili bir hikaye.
D&R'lardan ısrarla isteyelim ve bir pazarımızı ayıralım.

Büyük Buluşma


İki sevdiğimiz şey birbiriyle buluşursa ne olur? Great Minds Think Alike sözünden de yola çıkarak Vice Magazine ve Karl Lagerfeld buluşmasında büyük harmoniyi biz de sezdik ve röportajı okurken baya iyi hissettik. Lagerfeld'in ironisini ve karşıtlıklarını baya seviyorum. İyki var. Vice zaten... Yoksa bu iki oluşum olmasa kültür ile nasıl dalga geçecektik değil mi? Kendimizi yalnız hissetmiyoruz. Alın size pazar okuması.

17.03.2010

Happy Birthday

Müzik/Moda


Müzik ve moda nedense birbirinden pek ayrılmıyor en azından benim gözümde. Hepsi birbirini etkiliyor. Bu bağlamda sevdiğimiz site Flavorpill bu aralar adım başı karşımıza çıkan celebrity tasarımcılara inat gerçekten de bir fashion line'ı olması gereken müzisyenleri sıralamış. Ona hak vermeden edemiyoruz. Özellikle Beach House ve Bat For Lashes ve tabi ki Bowie'nin olmalıydı ve biz giymeliydik.


via flavorpill

Moda Anı 076: Cougar


Demi Moore ve Cougar fenomeni @Racked

15.03.2010

Pek Başarılı Mayolar



Bikiniden sıkıldıysanız ve grafikler size lolipopu hatırlatıyorsa WeAreHandsome
via nylonmag

Lady Gaga'nın Hapishane Modası




Evet Lady Gaga'nın hapishaneli Telephone klibi konuşturmaya devam ediyor. Gene modanın aşırı uç tasarımcılarından bolca kreasyon görüyoruz burada. İşte benim favorilerim sırasıyla 3 kare: Jean-Charles de Castelbajac!(Tabiki), Search and Destroy ve Haus of Gaga. Devamı da var. Gaga'nın pek başarılı stylisti Nichola Formichetti blogunda screenshotlar üzerinden klibe fashion credit vermiş, bir görün bakın. Hatta videoyu tekrardan bir seyredin.

Günün Mottosu


via the things that anti-matter

12.03.2010

BambiJo!




Çılgın adam Jean-Charles de Castelbajac'ın manyak işlerini burada sergilemeye herzaman olduğu gibi devam ediyoruz. Paris'te gene cicili bicili maskeli bambili koleksiyonuyla ses getiren gene adamcağız yapmış gene yapacağını!Peki bambiyi kim öldürdü? Ben isterim böyle bambi photoprintli bir elbise hem de çok.
via dazeddigital

Gelecek Sonbaharın Renkleri, Louis Vuitton FW10, Paris




Marc Jacobs gene moda haftasına damgasını vurmayı başardı. Dolgun ve olgun modelleri Louis Vuitton Kış2010 koleksiyonu için podyuma çıkaran Jacobs, moda dünyasının zayıf kadın propogandasını da kırmış oldu. Güzel hareket, mesajdan öte biz yine kullanılan renklere hasta olduk.

10.03.2010

Mattel Baby


Aman aman Mad Men'in Barbie'si de çıktı. Ve görünüşe göre bakılırsa hemen de tükenecek gibi. Mad Men çılgınlığı dizginlenemez. 4. sezonu heyecanla bekliyoruz.!
via flavorwire

Emanuel Ungaro, FW10 Paris: Modern Zamanlar





Emanuel Ungaro'nun o 50 yaş üstü koleksiyonlarından öyle sıkılmıştım ki, bu seneki koleksiyonu görünce şaşkınlık ve huşu birbirine girdi bende. Olabildiği kadar modern ve up-to-date bir koleksiyon olmuş ki. Bana biraz da müzik düşkünü ve burnu havada bir post-hipster dönemi kadınını tasvir ediyordu sanki. Oldukça basit ama yine de heyecanlandırıcı. Yeni kreatif direktör de iş var bunu anlıyoruz.