31.08.2008

Zıtların Çekimi



Comme Des Garçons'un egzantrik tasarımcısı Rei Kawabuko, H&M projesinden sonra şimdi de moda endüstrisinin en klasik markası Louis Vuitton ile bir işbirliğine gitmeye hazırlanıyor.

Aykırı tasarımlarıyla avant-garde modanın öncülerinden olan Kawabuko, Marc Jacobs önderliğinde en derin sulara atlamaya çekinmeyen Louis Vuitton markası için el çantaları tasarlayacak.

Tarzları bakımından 2 zıt olsa da zıtların birleşimi hep farklı ve sıkıcı olmayan bir sonuç çıkarıyor karşımıza. LV bunu son zamanlarda hep yapıyor, MJ ne kadar bu artistik işbirlikleri için pek istekli olmasa da geçen kış Richard Prince ile çanta üzerine grafitti konseptini sunmuştu ve kanımca harikaydı.



İşte size Kawabuko'nun LV koleksiyonundan bir görüntü... Gördüğümden etkilendiğimi söyleyemeyeceğim, bu çarşamba Tokyo'daki tanıtımı beklemek en iyisi...




Kaynak: www.wwd.com

30.08.2008

Kate Moross Endüstriyi Kurtarıyor



Daha önce Topshop'a ve Klaxons'a yaptığı t-shirt tasarımlarıyla ismini duyduğumuz ingiliz sanatçı/aktivist Kate Moross, günden güne yok olan plak endüstrisini de kurtarmak için de kolları sıvadı.



Animal Collective ve The Gossip gibi gruplar için yaptığı poster çalışmalarından sonra kendi plak şirketini de kurmaya karar vererek, Isomorphs Records' u kurdu. Isomporhs, sanatçıların çalışmalarını tamamen sıra dışı tasarımlara sahip plak kabları içinde piyasaya süren niş bir plak şirketi. Aralarında Midnight Juggernauts gibi nu-rave isimlerin bulunduğu plak şirketinden hem müzik hem tasarım bazında çok iyi işler çıkıyor.


Belki bu hareket son zamanlarda iyice sıkıcı olan plak endüstrisini ateşlemeyi başarır ve insanlar müzik ve tasarımı bir arada sunan yepyeni bir kavramı tüketmeye yönelir.

Tshirtler ve bol Topshop elbiseler dışında, artık plak kapaklarında da Kate Moross olacak. Kendisinin bu yapıcı girişimlerinin bambaşka sanat formlarında da devam etmesi dileğiyle! Amin.

Atkı ve Bereler Etsy'den Olsun, Bizim Olsun

Etsy hepinizin bildiği gibi elyapımı her türlü ürünün satıldığı ve tamamen amatör üretimi destekleyen bir alışveriş sitesi.

Ebay 'e bir anlamda rakip olarak gösterilen bu online dükkanlarda dünyanın dört bir köşesinden kullanıcıların el emeği göz nuru işlerine göz atabilirsiniz.

Etsy'deki dükkanlardan biri olan Yarnovermovement 'ta ise hem yaz-sonbahar-kış geçiş dönemlerini nasıl halledebileceğinizi öğrenebilir hem de pek güzel yün bereler ve atkılar satın alabilirsiniz.

Dükkanın sahibi ise ayrı bir stilitik, o yüzden gözüme çarpan görüntüleri de sizinle paylaşıyorum.


Amerikan Sapığı

New York moda haftasında görücüye çıkacak yeni isimlerden biri olan Parsons mezunu ikili Carly Cushnie & Michelle Ochs'un ilkbahar-yaz 2009 koleksiyonu tamamen American Psycho'daki Christian Bale karakterinden esinleniyor.



Harsh Times, The Dark Knight derken Bale'in kitlelere olan büyük etkisinin gün gittikçe daha da şiddetlenmesine ne demeli peki ? İçimizdeki Bale aşkı hiç bitmeyecek gibi gözüküyor.

Cushnie & Ochs ise debüt koleksiyonlarını hazırlarken Bale'in muhteşem yorumuyla Amerikan Sapığı Patrick Bateman'ın o düzenli ve kompolsif disiplininden ve olmazsa olmaz 80'lerden esinlenmiş. Gelecek yaz için not edin.

Gerisini de bekliyoruz!!!!

28.08.2008

Ayağında Paralansın

Kışın ayakabbıları da yavaş yavaş kendilerini belli etmeye başladı. Bir sürü itelenen model arasında benim en beğendiklerim;

Patent Botlar ( No6 )


Topuklu Gladyatör ( Jeffrey Campbell )


Patent Oxford ( Gaspard Yurkievich )


Düz ve Kısa ( A.P.C.)



Cutout'lar ( All Black )



Resimler: Refinery 29

25.08.2008

Disko Çoraplar



İşte size bu kış giymek isteyeceğimiz türden bir çift çorap!
Bebaroque tarafından üretilen bu zımbalı çoraplar diğer sıkıcı düz siyah muz çoraplar arasında parlayacak..

Kaynak: kingdom of style

American Apparel'den Fetişist Ataklar



Fetişizmi o eski Terry Richardson'lı Sisley reklamlarının tekelinden alıp bambaşka bir boyuta çıkaran überkool American Apparel markası, sanırız ki ayakkabı işine giriyor.
Craigslistte yayınlanan bu iş ilanı kesinlikle bizi haklı çıkarıyor, yanılıyor olamayız...
Görülen o ki o muhteşem seksi elbiselerin altına giymek için muhteşem seksi ayakkabılarımız da olacak..
Esas merak edilen ise amatör pornoya göndermeler yapan ve aşırı provokatif bulunan reklamlarıyla tepki toplayan markanın, iş ayağa geldiğinde nasıl bir iş çıkaracağı...tahmin bile edemiyorum, hepimiz kalp krizi geçirebiliriz.
Bu da sevgili arkadaşım Cenk Akyol'a gelsin..



Kaynak: Fashionista.com

24.08.2008

Jane Birkin ve Minimalist 60'lar


Sadelik güzeldir düşüncesi... bence kesinlikle doğru.
Ne demiş Coco Chanel? Evden çıkmadan önce aynaya bakın ve bir aksesuarınızı çıkartın...
Bu akımın öncülerinden Jane Birkin ne kadar çok kişiye hem stil hem müzikal anlamda esin kaynağı oldu acaba?
Kahküllerden bahsetmiyorum bile..
2008 sonbahar kışında ise kendisinin bizlere mirası; minimalist, mod ve 60'ların 'swingin' Londrası temalarını öldürüp öldürüp tekrar dirilteceğiz.
Buyrun burdan yakın.

Hermes & Lanvin



Doo.ri & Givenchy



Resimler: style.com

23.08.2008

21.08.2008

Barack Obama New York Moda Haftasında


Barack Obama'yı desteklemeyi istiyor ve bunu illa ki belli bir stil içinde yapmak istiyorsanız, çok yakında aralarında kurucusu Diane Von Frustenberg ve Tracy Reese 'in de bulunduğu CFDA derneği bünyesindeki tasarımcıları yakından takip edin.

Moda alanında faaliyet gösteren bir sivil toplum örgütü olan CFDA, Barack Obama kampanyasını desteklemek adına özel bir kampanya koleksiyonu hazırlıyor. ( Bkz. resim Tracy Reese )

Obama.com 'dan satışa sunulacak ve genelde t-shirt/çanta bazında ürünlerden oluşacak Obama koleksiyonu, New York moda haftası sırasında düzenlenecek büyük bir parti ile görücüye çıkacak.

Obama çılgınlığı tam gaz.



Serseri



Alexander Wang / Shipley & Halmos


Ortalıkta külhanbeyi gibi gezmek ve gönlünce horozlanmak artık çok kolay.

Sezonun birbirinden asi parçalarıyla zaten herşey çok doğal bir süreçte gelişecek.

Türkiye Bu Trendi Seviyor



2008 koleksiyonlarında bolca gördüğümüz ve bir süre de görmeye devam edeceğimiz yüksek belli mini etek trendi, kolayca uygulanabilen ve kullanıcıya hata payı bırakmayan pratik bir opsiyon.

Zaten uygulaması da çevremizde oldukça yaygın.

Havalar 20 derecenin altında düştüğü zaman hiç panik yapmadan geçen seneden biriktirdiğimiz renki çorapları tekrar yerlerinden çıkartmalıyız. Ve yukarıdaki A.P.C örneğinde olduğu gibi "yüksek belli mini etek" ile hevesle giyerek moda tanrısına olan kutsal görevimizi yerine getirmeliyiz.

Kış Trendleri 02: Ava Giden Avlanır

Evet, style.com trend fetvasına kaldığımız yerden devam ediyoruz.
Eli kulağında olan sonbahar/kış sezonu boyunca; çoğu zaman farklı variyasyonlarla tüketilmiş ama bu sezonlukta olsa egemenliğini tekrar ilan etmiş olan avcı ruhunu deneyimleyeceğiz.

Marni / Thakoon


Daughters by Obedient Sons / Rag & Bone


Peki, bu avcı ne yer ne içer?

Ekose tanrısına tapar, pantalonunu ya da uzun binici botunu gerekmedikçe asla çıkarmaz ve maskülen siluetin dayanılmaz cazibesini yeri geldikçe zalimce kullanır.
Ve tabi iyi bir nişancı olması sayesinde asla eve ördeksiz dönmez.

17.08.2008

Cory Kennedy 90210

The Cobrasnake ya da isimleriyle takdim etmek istersek; Cory Kennedy ve Mark Hunter, yıllar sonra tekrar çekilmesine karar verilen kült show 90210 Evimiz Hollywood'da dizisinin ilk sezon bölümünde cameo bir rol oynayacaklar.

İçerik bir sır gibi saklanıyor. Benim tahminim kendilerini oynayacakları yönünde ama belli olmaz hiçbir şey. Evimiz Hollywood'da kavramının tekrar dirilmesi bile zaten yeteri kadar akıllara zarar.

90210'un ilk bölümü 2 Eylül'de CW'de yayınlanacak.