16.08.2008

Pazar Stilleri Vitrinlerde

Eylül ayının gelmesiyle beraber muhteşem 4'lü New York-Londra-Milano-Paris moda haftaları da bizi çok meşgul edecek. Bu önemli dönem boyunca medyayı meşgul edecek olayların da yavaş yavaş kokusu çıkmaya başlıyor.



Son gelen haberler; özellikle sokak modası içeriğini başarıyla Amerika'nın en başarılı gazetelerinden birinde yıllardır işleyen 70'lik fotoğrafçı Bill Cunningham'ın ve Bergdorf Goodman'ın yeni reklam kampanyası. New York Times'ın 30 senedir her pazar vazgeçilmezi olan "Sunday Styles" bölümüdeki fotoğraflarıyla tanınan Bill Cunningham, onca yaşına rağmen bisikletiyle New York sokaklarında dolaşıyor ve sokaktaki insanları fotoğraflıyor, daha sonra ise her pazar NY Times'ta bunları farklı kümeler halinde yayınlıyor. Hatta gazetenin internet sitesinde podcastler halinde köşesini yayınlıyor, çektiği fotoğrafları yorumluyor ve adete şehrin moda hareketlerini belirliyor. New York moda haftasının başlamasıyla beraber bu ikonik yaşlı adam stilini vitrinlere taşımaya hazırlanıyor.



Bu bağlamda son dönemde moda dünyasının en "in" objesi olan "street snapshot" kavramının artık moda markalarının çok önem verdiği bir metod olduğunu farkediyor ve moda/trendleri esas yönetenlerin sokaktaki insanlar olduğunu kabul ediyoruz. Bir New York klasiği olmuş olan "Bill Cunningham On The Street" fenomeni büyük mağazalar zincirinin vitrinlerini süsleyecek ve klasik New York müşterisini adete bir mıknatıs gibi kendine çekecek.

Bergdorf Goodman vitrin tasarımlarını merakla bekliyoruz.

Hiç yorum yok: