30.05.2010

Günün Kelimesi, New York Duvarları


via yvan rodic

Moda Anı 085: Cyborg Bambi


via rainbowzombiesatemyunicorn

Yeni Nesil


Her ne kadar Tavi'nin varlığına tahammül edemesem de ve zaten sanırım she's not that hot anymore. Fashion Bits and Bobs sitesinin küçük yazarının stili ve yaratıcılığı bana gelen bu yeni nesilin bizi kesinlikle kurtaracağını işaret ediyor. İy ki varlar.


28.05.2010

Göçebe Stili, Avustralya



via jak and jil

Modellerde Son Durum



Beğendiğimiz bir kaç mankenden sokak modası örneği ya da bir diğer ismiyle MOD yani models off duty. Our favourite
via welovemodels

27.05.2010

McQueen Sarah Burton'a Emanet


Alexander McQueen'in sağ kolu Sarah Burton tasarımcının ölümünden sonra modaevinin kreatif direktörü olarak atandı. Bence yapılabilecek en iyi seçimdi, yabancıya gitmedi. Çünkü çok çok önemli bir miras. Detaylar burada.
via telegraph.co.uk

Asimetriyi Seviyorum


via sheena beaston

22.05.2010

Kozmik Ayakkabı Kardeşliği


Sıkı takipçisi olduğum Kingdom of Style'ın Queen Michelle'iyle zevklerimizin ne çok örtüştüğü ortada. Benim 2 ay önce wishlistime attığım hatta üniforma adayı ilan ettiğim bu Carin Wester marka sandaletler(öleceğim ve de almam lazım), görünüyor ki bir şekilde Michelle'in de ayaklarını süslüyor. Bir şekilde kozmik bir bağlantı, kollektif bilinç flan derken oluyor bu tesadüfler. Ne güzel.
via kingdom of style

Yaz Çorabı




Yaz makarnası değil bu, yaz çorabı. Ve nasıl giyilir ne edilir rehberi de burda. Bu günleri de mi görecektik?
via refinery 29

Siyah Kurdela



Celebrity resimlerine ve stillerine bakmayalı yıl olmuş, bir tane görünce hemen tav oldum. Garance Dore'nin objektifinden Alman aktris Diane Krueger karşınızda. Siyah ve beyaz ve şapka. Mükemmel. Saçtaki siyah kurdelayı da unutmayalım. Saçlara ilkokul yıllarındaki gibi tekrar kurdela bağlamak kesinlikle "moda".
via garance dore

Moda Anı 084: Shangai


Rüyakent
via garance dore

Şortlar Geliyor


Evet bakmışım ki ben bu bloga yazmayalı neredeyse 10 gün olmuş, çok ayıp. Mevsim değişti ben tekrar yazana kadar neredeyse. Garip bir İstanbul tropik iklimi yaşıyoruz artık sıcak ve muson yağmurlu. Neyse uzun lafın kısası Fransa'yı etkisine almış bir dalga yani yüksek belli şort dalgasından bahsetmek isterim. Buralara da düşmesi an meselesi. Özellikle nautical giyim hastalarına şiddetle öneririm, benim de kafamda bir kaç aday model var bulursam ya da yaparsam ben de giyeceğim.
via garance dore

10.05.2010

Yarım Elbise


Tabi ki de Topshop'ta. God save the queen.
Via kingdom of style

9.05.2010

Kusursuz Kesim




Carol Christian Poell, Milano semalarından moda dünyasına herzaman kendine özgü bir tarz getirmiş bir tasarımcı. Onun koleksiyonlarını küçük küçük izlesem de, son show'dan düşen androjen parçaları gördükten sonra onu sevdiğime kesinkes karar verdim. Gerçekten de bu parçalar kusursuz kesim kavramını düşündürdü biraz. Griler ve yine griler. Dar kesimler, farklı kalıplar. Kusursuz pantalonun tanımı bir yandan da.Minimalizmi seviyorum.

Moda Anı 083: Güneş


via bentrovato

8.05.2010

Afrika Çağırıyor



Sanırım ben renklere aşığım, ya da görsel stimülanlara karşı büyük bir zaaf diye de tanımlayabilirim bu aşkı. Özellikle egzotik görüntülerin yeri hep ayrı. Egzotik olmayanlar da bir şekilde kendi içinde buna dönüşüyor benim gözümde. Neyse, mesela Afrika'nın bu orta yerinden Kenya'dan bu kabile toplumunun rengarenk giyimlerini, takılarını, hatta kareli kumaşlarını ilham verici bulabileceğimi hiç düşünürmüydüm sanmıyorum ama gerçekten de gözlerimi alamıyorum. Evet tekrar söylüyorum ben renklere aşığım. Ve yüzlere, ve gülümsemelere. Afrika Calling!
via eric lafforgue

Duvak


Vice'ın moda seksiyonu hep bir farklı olur kimi zaman iğrenç kimi zaman iç gıcıklayıcı. Çok nadir olarak ta olsa arada sırada etkilenebilirsin bu moda anlayışından. İşte mesela bana hep romantik ve uzak gelen o duvak kavramı bu karanlık context içinde nasıl da bana yakınlaşabilmiş.
Photographer: Tom Beard
Stylist: Aldene Johnson

3.05.2010

Romantik Serseri


Sevgili markamız Urban Outfitters'ın Mayıs kataloğuna bodozlama daldıktan sonra, karşıma bu çıktı. Özensiz parçalar, pejmürde bir şıklık, pembe çorap ve ayakkabı beraberliği. İki kez baktıracak kadar doğal bir güzellik. Severiz. Shop this look!

Trend Kokusu: Arı Kovanı


Bu sıcaklarda saçınız da en az benim kadar gürse alıp kafadan bir arı kovanı yapabilirsiniz. Ben bolca yapıyorum napayım başka seçeneğim yok. Marge misali Lanvin'de de popülerdi bu görünüm.
via styleist